Varknek ragu met vars pappardelle pasta. Ragu is heerlik afgekookte vleis.
Bestandele
Jy kan gerus enige pasta gebruik, maar hierdie pasta is heerlik.
- 60 ml olyfolie
- 1 kg ontbeende varknek of skouer in blokke gesny (jy kan enige varknek of skouervleis gebruik)
- 2 uie opgesny
- 3 knoffelhuisies opgekap
- 1 eetlepel tiemie
- 1 eetlepel roosmaryn
- 3 loerierblare
- 2 wortels in klein blokkies gesny
- 1 stingel seldery in blokkies gesny
- 2 eetlepels tamatiepasta
- 1 koppie witwyn (kan ook rooiwyn gebruik)
- 2 koppies beesaftreksel
- 400 ml passata (vervang met ‘n blikkie tamaties)
- 1 liter water
- 1 eetlepel heuning (opsioneel)
- 2 groot handevol vars basilikruid om na die tyd oor die ragu te sprinkel
Pasta
- 5 groot eiers en twee eiergele, geklits
- 300 g meel
- 200 g semolina
- 1 teelepel sout
- water byderhand ingeval die deeg te droog is
Instruksies
- Meng die eiers, meel, semolina en sout bymekaar en werk saam tot jy ‘n elastiese deeg vorm.
- Knie vir so 5 minute.
- Vou toe in kleefplastiek en rus in die yskas vir 30 minute.
- Verdeel die deeg in 4. Gebruik 1 deel terwyl die ander 3 dele steeds in die plastiek toegevou is.
- Met ‘n pastsamasjien, rol die deel eers op die dikste verstelling (gewoonlik no 7). Vou toe en rol weer, vou toe en rol weer.
- Rol deur die volgende verstelling (6).
- Herhaal die proses tot op die dunste verstelling.
- Sprinkel bietjie meel oor die repe en vou dit stuk vir stuk elke 10 cm op en sny met ‘n mes ongeveer 2 cm dik.
- Maak die repe oop en hang oor hangers tot jy gereed is om dit te gebruik.
- Herhaal die proses met die res van die 3 dele van die deeg.
- Verhit ‘n groot pot water tot kookpunt en kook vir 5-7 minute of tot gaar (al dente of soos jy verkies).
- Skep ‘n groot bak met die pasta met die ragu bo op en sprinkel met vars basilikruid.
- Geniet.