Bestandele
- 2 koppies amandelpasta (sien resep hieronder)
- ½ koppies koekmeel
- 2 t bakpoeier
- 1 t koeksoda
- 1 koppies bruinsuiker
- 2 eetlepels spekulaas spesery (meng 1 teelepel elk van fyn kardamom, kaneel, naeltjies, borrie, gemmer, neutmeskaat)
- 160 g botter
- 60 ml melk
- 1 eier geklits
- 1 koppie gevlokte amandels
Amandelpasta
- 2 koppies geblansjeerde amandels
- 2 koppies suiker
- 1 teelepel amandelgeursel
- 1 lemoen se skil fyn gerasper (net die geel, nie die wit)
- 1 eierwit
Instruksies
- Voorverhit die oond tot 180 grade C.
- Meng die meel, bakpoeier, koeksoda, bruinsuiker en spesery saam.
- Voeg die botter en melk by die mengsel en bewerk tot jy ‘n deeg vorm.
- Indien dit te droog is, voeg nog melk by.
- Rus in die yskas vir 30 minute.
- Deel die deeg op in twee dele en rol uit in die vorm van jou pan of pot.
- Smeer die pan of pot goed met botter en plaas die eerste deel van die deeg onder.
- Plaas die amandelpasta in die middel en versprei tot so 2 cm van die randte van die spekulaas.
- Plaas die tweede deel van die deeg bo op en druk liggies langs die kante toe.
- Verf die geklitste eier bo oor.
- Sprinkel gevlokte amandels oor die eier.
- Bak vir 40 minute of tot goudbruin.
Amandelpasta
- Plaas die amandels en suiker in ‘n voedselverwerker en bewerk tot goed fyn.
- Voeg die amandelgeursel, lemoenskil en eier by en blits verder tot ‘n pasta vorm.
- Bedien met geklitste room.
Ag goeiste tog man! Ek kan nie wag om hierdie uit te toets nie. Baie dankie vir die resep.
👏👏👏